19. marraskuuta 2015

JOULUINEN JUUSTOKAKKU



Joulun maut juustokakussa.
Glögin kanssa tarjottavaksi
 tai Joulun jälkiruokapöytään hyvä tarjottava.

Pohja:
150 g piparkakkuja 
70 g voita
(maitoa kostutukseen,jos haluaa)
Täyte:
2 prk piparkakun makuista rahkaa (arla)
1 prk flora vispiä
1 (200g)prk maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl maitoa

Valmista pohja:
1.Murskaa piparkakut ja sekoita ne voisulan kanssa.
2.Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija 20cm).
(Kostuta pohja maidolla,jos haluat.)

Valmista täyte:
1.Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
2.Vaahdota flora vispi ja sekoita siihen rahka,tuorejuusto,sokerit ja piparkakkumauste.
3.Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon.
4.Sekoita liivateseos ohuena nauhana vispirahkaseokseen.
5.Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään tai jos haluat laittaa kinuskikiilteen
niin anna kakun hyytyä ainakin pari tuntia ennen sen lisäämistä päälle.

Kinuskikiille:
3 dl karamellisoitua maitoa(ruskea purkki)
3 liivatelehteä
0,25 dl vettä
Valmistus:
1.Mittaa valmis kinuski kulhoon
2.Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
3.Liuota pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan.
4.Kaada liivateseos ohuena nauhana kinuskin sekaan ja sekoita hyvin.
5.Lusikoi kinuskikiille hyytyneen pohjan päälle ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
6.Koristele haluamallasi tavalla.





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wau, tämä on kyllä todellä näyttävän näköinen kakku. Kelpaisi joulupöytään. Ihania ohjeita sinulla muutenkin :)

maarit hotanen kirjoitti...

Kiitoksia ja kiva kuulla että reseptit on mieluisia varsinkin kun olen vielä aloittelija näissä blogihommissa.Leiponut olen kyllä jo jonkin aikaa :)