1. syyskuuta 2016

RAHKA-OMENAPIIRAKKA



Mehevä piirakka omenasta ja rahkasta.
Pohjassa on käytetty kaurahiutaleita,
jotka antaa kivan rapeuden pohjaan.
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Pohjan valmistus:
1.Nypi sekaisin margariini,sokeri,kaurahiutaleet,vehnäjauho ja leivinjauhe.
2.Lisää kananmuna ja sekoita hyvin.Taikina jää löysäksi.
3.Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen voideltuun
 piirakkavuokaan (halkaisija n.26cm)
Täyte:
Omenoita viipaleina
kanelia maun mukaan
1 prk rahkaa
1 dl sokeria 
1,5-2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
0,75 dl kermaa
1.Lado viipaloidut omenat pohjan päälle ja ripottele päälle kanelia.
2.Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan omenien päälle.
3.Paista 200 asteessa n.30 min.




Ei kommentteja: