1. lokakuuta 2019

PAISTETTU VADELMAJUUSTOKAKKU


Uunissa paistettavat juustokakut on jäänyt minulla aivan liian vähälle huomiolle 
ja ihan turhaan koska nämä on erittäin helppoja valmistaa ja ennenkaikkea meheviä.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Tämän tein jo loppukesällä kun vadelma-aika oli parhaimmillaan 
mutta nyt vasta sain aikaiseksi kirjoittaa tämän ohjeen tänne.

Pohja:
100g voita
150g digestive keksejä

Täyte:
600g tuorejuustoa
1 limen mehu
3 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
200g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria
200g vadelmia(tuoreita)

Valmistus:
1.Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2.Sulata voi.Murskaa keksit ja sekoita keksimurska voisulan kanssa.
3.Voitele ja vuoraa leivinpaperilla pyöreä irtopohjavuoka (20-22cm).
Painele keksimassa vuoan pohjalle ja reunoille.
4.Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella.
5.Lisää limen mehu,vehnäjauhot ja vaniljasokeri.
6.Lisää munat yksitellen välissä hyvin sekoittaen.
7.Sulata suklaa mikrossa ja lisää se ohuena nauhana seokseen kokoajan sekoittaen.
8.Lisää lopuksi joukkoon vadelmat ja sekoita varovaisesti tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle.
9.Paista kakku 175 asteessa uunin alatasossa noin 50-60 min.
Peitä kakku leivinpaperilla loppuvaiheessa jos näyttää että se alkaa tummumaan liikaa.
10.Anna kakun jäähtyä vuoassa.
11.Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele tuoreilla vadelmilla.





Ei kommentteja: