8. marraskuuta 2016

FAZERINA-JUUSTOKAKKU


Tyttären synttäreille ajattelin vihdoin kokeilla tätä juustokakkua
jota olen jo halunnut pidemmän aikaa tehdä.
Fazerinafanin kakku ehdottomasti.

Pohja:
175 g fazerina täytekeksejä
75 g voita sulatettuna.

Täyte:
4 dl kermaa
200 g appelsiini tuorejuustoa(maustamatonkin käy)
1 prk appelsiini rahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200g fazerina suklaata
4 liivatelehteä
0,25 dl vettä

Valmistus:
1.Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa.
2.Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan(Halkaisija 22cm)
 Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3.Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jätä jäähtymään.
4.Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
5.Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, rahka, sokerit.
6.Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa ja sekoita hyvin.
7.Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan veteen.
8.Lisää liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen ja sekoita hyvin.
9.Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin
hyytymään seuraavaan päivään.
10.Koristele haluamallasi tavalla.






2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Näyttää super herkulta! Pakko kokeilla vaikka pikkujouluihin.

maarit hotanen kirjoitti...

Kiitos :)
Kannattaa kokeilla.
Tytär ilmoitti kun oli syönyt tätä että aiheutin fazerina-suklaa addiktion ja itsekkin tykkäsin.