27. tammikuuta 2016

RUNEBERGINKAKKU


Runebergintorttu kakun muodossa.
Kivaa vaihtelua perinteisiin torttuihin.Tämän
reseptin olen ottanut talteen jo monta vuotta sitten ja siitä lähtien olen
valmistanut tämän joka vuosi näin Runeberginpäivän aikaan.
Taikina:
250 g margariinia
3 dl sokeria
2 kananmunaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
100 g piparkakkuja murskattuna
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
3 dl piimää
0,5 dl vadelmamarmeladia

Koristeluun:
Vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
2 tl vettä tai sitruunamehua
tai valmista sokerikuorrutetta(Dr.Oetker)

1.Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija n.23 cm.)
2.Vaahdota pehmeä margariinia ja sokeri.
3.Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
4.Sekoita kuivat aineet keskenään eli:
Vehnäjauhot,mantelijauhe,sooda,leivinjauhe,kardemumma ja murskatut piparit.
5.Lisää kuivat aineet taikinaan sekä piimä ja vadelmahillo.
6.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 c n.tunti.
Anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneen kakun keskelle vadelmahilloa.
Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta seos ja pursota hillon ympärille.

Jos haluat kostuttaa kakun niin tee se ennenkuin kuorrutat kakun.
Kostutukseen voit käyttää omena-tai vadelmamehua, punssi- tai rommivesiseosta,
oman maun mukaan mikä maku on mieleen.




Ei kommentteja: