16. maaliskuuta 2020

SITRUUNAJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA


Mielessä on jo pitkään pyörinyt ajatus kokeilla browniepohjaa juustokakussa, 
nyt oli vihdoin aikaa päästä testaamaan tätä.
Samalla tein pääsiäistä ajatellen sitruunaisen juustokakun.
Tästä tulikin ihanan raikkaan makuinen juustokakku johon tuhti browniepohja sopii oikein hyvin.
Jos haluat valmistaa appelsiiniversion niin vaihda sitruunarahka appelsiinirahkaan ja
sitruunatuorejuusto appelsiinituorejuustoon.
Sekä kiilteessä käytä nesteenä 3 dl appelsiinimehua.

Browniepohja:
80 g tummaa suklaata
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,75 dl vehnäjauhoja
Valmistus:
Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa,sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon sokerit ja munat yksitellen.Lisää loput aineet.
Sekoita hyvin ja paista irtopohjavuoassa,jonka olet vuorannut leivinpaperilla.
Vuoan halkaisija oli 20 cm.
Paista 175 asteessa n 20-25 min.Kokeile tikulla kypsyyttä välillä,pohja saa jäädä tahmeaksi.
Jätä pohja vuokaan ja anna jäähtyä.
Kun pohja on jäähtynyt niin valmista sitruunamassa.

Sitruunamassa:
2 prk valion sitruunarahkaa
1 prk valion sitruunatuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl limemehua
6 liivatelehteä
Valmistus:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka,tuorejuusto ja sokerit.
Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna limemehu ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet.
Anna jäähtyä hetken.
Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen.
Sekoita massa hyvin ja kaada se jäähtyneen browniepohjan päälle.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Valmista päälle kiille jos haluat.

Kiille:
1 sitruunan mehu
2 dl vettä
sokeria oman maun mukaan
3 liivatelehteä
Keltaista pastaväriä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Puserra sitruunasta mehu ja sekoita se veteen (1,5 dl)ja lisää sokeria.
Kuumenna vesi (0,5 dl) ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet.
Kaada liivateseos sitruunavesiseokseen ja sekoita hyvin.
Itse lisäsin vielä keltaista pastaväriä että sain lisää väriä kiilteeseen.
Kaada seos ohuena nauhana juustomassan päälle ja 
laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.


 Tässä appelsiiniversio :






Ei kommentteja: