23. marraskuuta 2015

PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAKAKKU


Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty puolukoita.Minulla oli niin paljon punaherukoita pakkasessa että vaihdoin puolukat niihin.

TAIKINA: 
150 g voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä
3 munaa
100 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
200g punaherukoita

Sulata voi ja anna jäähtyä.
Rouhi valkosuklaa.
Sekoita vehnäjauhot,sokeri,valkosuklaarouhe,vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen rasvan joukkoon.
Sekoita jauhoseos rasvaseokseen.
Lisää lopuksi punaherukat.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua 175 c n.1h10min.
Koristele jäähtyneenä sulatetulla valkosuklaalla.



3 kommenttia:

Olga Juntunen kirjoitti...

Tosi mehevä ja maukas kakku, tänään tein ja kaikille maistui 👍😊, vain yhden muutoksen tein vaihdoin punaherukka mustaherukkaan ja sekin onnistui. Kiitos 😊

Olga Juntunen kirjoitti...

Tosi mehevä ja maukas kakku, tänään tein ja kaikille maistui 👍😊, vain yhden muutoksen tein vaihdoin punaherukka mustaherukkaan ja sekin onnistui. Kiitos 😊

maarit hotanen kirjoitti...

Kiva kuulla että maistui!Pitääkin joskus itse kokeilla mustaherukan kanssa :)