12. maaliskuuta 2017

PORKKANAPIIRAKKA



Kotona oli niin paljon porkkanoita että jotain oli pakko keksiä.
Onneksi muistin tämän mehevän leipomuksen niin sai tuhottua osan niistä tähän 
ja mikä parasta...hyvä syy leipoa.
Porkkanapiirakka kuuluu niihin leipomuksiin jotka paranee vanhetessaan.
Reseptin tähän olen ottanut talteen joskus porkkanapussista.

Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2,5 dl voisulaa
9 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g margariinia,huoneenlämpöistä
3,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Valmistus:
1.Yhdistä kuivat aineet eli vehnäjauhot,sooda, leivinjauhe ja kaneli.
2.Sulata voi ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
3.Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4.Lisää vaahtoon voisula, porkkanaraaste ja jauhoseos.
5.Sekoita hyvin kaikki aineet.
6.Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
7.Paista 200 asteessa noin 20 min.
8.Jätä pohja jäähtymään.

Valmista kuorrutus:
1.Vatkaa kuorrutuksen aineet hyvin keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
2.Koristele pähkinärouheella,mantelirouheella,strösseleillä.
Itse muotoilin sokerimassasta pikkuporkkanoita.




2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Nam! Porkkispiiras on ihanaa, näyttää hyvältä.

maarit hotanen kirjoitti...

Kiitos!Juu,tää porkkanapiirakka on aina takuuvarma herkku :)