Tuorejuustona käytin tässä ruohosipulin makua mutta voi toki
käyttää muitakin makuja.Kostuttaa ei välttämättä tarvitse mutta
se pehmentää pohjaa.
Pohja:
150 g hapankorppuja
75 g voita sulatettuna
(Kostutus:
1 dl maitoa)
Täyte:
2 pkt (400g) feta-juustoa(Arla apetina)
2 dl (200g) creme fraichea
200g tuorejuustoa(ruohosipuli)
1 punasipuli(pieni)
1 valkosipulin kynsi
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
5 liivatelehteä
0,5 dl maitoa
1 dl hienonnettua tilliä
Valmistus:
1.Murskaa hapankorput ja sekoita se sulaan rasvaan.
2.Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm).
2.Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24 cm).
(Kostuta pohja maidolla jos haluat)
Täyte:
1.Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
2.Hienonna fetajuusto ja sekoita se tuorejuuston ja creme fraichen kanssa.
3.Hienonna sipuli ja kuutioi paprikat pieneksi.Lisää kasvikset juustoseokseen.
4.Mausta seos valkosipulilla,hunajalla,mustapippurilla ja tillillä.
5.Liuota liivatteet kuumaan maitoon ja lisää seokseen,
6.Kaada seos pohjan päälle.
7.Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti