8. marraskuuta 2015

KAHDEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU



Pohja:
200 g keksejä (domino,digestive....)
75 g margariinia sulatettuna

Täyte:
Täyte 1: 
200 g tummaa suklaata
200 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 prk flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
2 liivatelehteä

Täyte 2:
145 g valkoista suklaata(pandan levy)
200g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 prk flora vispiä
1-2 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
2 liivatelehteä

Valmista pohja:
Murskaa keksit ja sekoita ne sulaan rasvaan.Painele seos irtopohjavuoan pohjalle jonka olet vuorannut leivinpaperilla.Itse käytin halkaisijaltaan 24 cm vuokaa.Mutta voi laittaa isompaankin vuokaan,tulee vain litteämpi kakku.

Valmista täytteet yksi kerrallaan.Ensin tummasuklaa-täyte.
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vaahdota flora vispi vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone ja vaniljasokeri.
Lisää suklaa seokseen.
Kuumenna maito ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
Kaada liivateseos ohuena nauhana suklaajuustoseokseen.Sekoita.
Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin tunniksi.

Valmista valkosuklaatäyte samalla lailla kuin tummasuklaa-täyte.
Kaada se hyytyneen suklaakerroksen päälle.
Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja: