7. tammikuuta 2016

JAUHELIHAKASVIS-PIIRAKKA

Tämän mehevän piirakan alkuperäinen resepti on peräisin jostain
vanhasta reseptivihkosesta.Pikkasen olen muokannut sitä
omaan makuun sopivaksi.
Pohja:
150 g voita
6 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 prk kermaviiliä

Täyte:
700 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
5 dl porkkanaraastetta
1 dl selleriraastetta
2,5 dl kermaa 
200 g juustoraastetta
2 tl oreganoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta

1.Sekoita pehmeä voi ja kuivat aineet.
2.Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
3.Anna taikinan jähmettyä kylmässä 1-2 tuntia.
4.Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit.
5.Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
6.Kauli pohjataikina levyksi leivinpaperin päällä
ja siirrä reunalliselle uunipellille n.(35 x 36 cm).
7.Levitä täyte pohjalevylle.
8.Paista piirakkaa 225 asteessa 20-25 min.





Ei kommentteja: