11. maaliskuuta 2016

PERSIKKA-RAHKAPIIRAKKA


Helppo valmistaa pääsiäisen kahvipöytään.
Vielä helpommalla pääsee kun käyttää valmista piirakka-tai muropohjaa.
Päällä voi käyttää myös mangoa,aprikoosia tai mandariinilohkoja.
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk(250g) maitorahkaa
2 dl vispi-tai kuohukermaa
3 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
2 tlk(a 425g) tai 1 iso tlk(820g) persikoita
1 dl vettä 
1/2 dl hyytelösokeria

Valmista pohja:
Sekoita keskenään vehnäjauhot,kaurahiutaleet ja leivinjauhe.
Nypi margariinin joukkoon jauhoseos ja sokeri.
Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan(halk.n.26 cm)
Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte:
Sekoita rahkan joukkoon kerma,munat,sitruunan raastettu kuori ja mehu,
sokeri sekä vaniljasokeri.
Kaada täyte vuokaan ja paista 200 asteessa n.25 minuuttia.
Anna tortun jäähtyä.
Valuta persikkaviipaleet tai jos käytät puolikkaita niin viipaloi ne.
Asettele viipaleet tortun päälle.
Hyytölösokerin valmistus:
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen.
Anna liemen vielä kiehahtaa uudelleen ja nosta kattila liedeltä.
Anna jäähtyä vähän aikaa.
Lusikoi tai sivele lientä persikkaviipaleiden päälle.
Anna hyytyä.






Ei kommentteja: