11. helmikuuta 2017

BROWNIEJUUSTOKAKKU VADELMAKERMALLA



Valmistin tätä herkkua ensimmäisen kerran tyttären syntymäpäiville jo pari vuotta sitten.
Tämän ihanan reseptin löysin (tai oikeastaan tyttäreni löysi kun 
hän valitsi leivonnaisia mitä haluaa synttäripöytään) 
kirjasta Lyxiga cupcakes och läckrä kakor.
Nyt muistin tämän reseptin ja ajattelin ystävänpäiväksi tehdä näitä herkkuja.

Brownie:
200 g tummaa suklaata
200g voita
6 dl tomusokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Juustokakku:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Vadelmakerma:
1 prk flora vispiä tai kuohua
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
300 g vadelmia (pakaste)

Valmista ekaksi brownie:
1.Sulata suklaa
2.Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi.
3.Lisää munat yksitellen,vatkaa hyvin.
4.Lisää jauhot ja sekoita.
5.Lisää viimeiseksi sulatettu suklaa ja sekoita hyvin.
6.Kaada taikina n.35 x 24 cm reunalliseen vuokaan jonka olet 
vuorannut leivinpaperilla (helppo nostaa vuoasta paperin avulla)

Valmista juustokakku:
1.Vatkaa tuorejuusto,tomusokeri ja vaniljasokeri hyvin.
2.Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin.
3.Kaada seos browniepohjan päälle.
4.Paista 175 asteessa n.35-40 min.
5.Anna pohjan jäähtyä hyvin ennenkuin lisäät kerman päälle.
Itse annoin jäähtyä seuraavaan päivään.

Valmista vadelmakerma:
1.Vatkaa flora vispi ja vaniljakreemijauhe vaahdoksi.
2.Lisää vadelmat.Itse käytin pakastevadelmia jotka keitin ja paseerasin.
3.Levitä kerma pohjan päälle ja koristele vadelmilla.




Ei kommentteja: