16. kesäkuuta 2016

RAPARPERI-TOSCAKAKKU



Mehevä kakku raparperista yhdistettynä ihanaan toscakuorrutukseen.
Hyvää sellaisenaan tai vaniljajäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.

Pohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
8 dl raparperia viipaleina

Kuorrutus:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa

1.Huuhtele ja viipaloi raparperin varret.
2.Vaahdota munat ja sokeri.
3.Lisää sulatettu ja jäähtynyt margariini.
4.Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Lisää seos vaahdotettuun taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
5.Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan(halkaisija n.26 cm)
6.Ripottele päälle raparperiviipaleet.
7.Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Valmista sillä
saikaa toscakuorrutus:
8.Mittaa kaikki kuorrutuksen aineet kattilaan.
9.Kuumenna ja sekoita kunnes seos pulpahtaa.
10.Ota kakku pois uunista ja lusikoi tosca raparpereiden päälle.
11.Jatka kypsentämistä vielä 10-15 min.




Ei kommentteja: