29. toukokuuta 2016

MANSIKKAJUUSTOKAKKU



Tämän juustokakun tein juhliin jonne halusin mangojuustokakun seuraksi jonkun raikkaan kesäisen juustokakun.Pitkään pähkäilin että teenkö vadelmasta vai mansikasta....mansikka voitti.Vadelmajuustokakkua teen sitten myöhemmin kesällä.
Käytin tässä pakastemansikoita jotka jätin sulamaan jo edellisenä päivänä.
Jos kotona olisi ollut mansikkalikööriä niin olisin korvannut
osan mansikkamehusta sillä...mutta ei ollut.

Pohja:
200 g keksejä esim:suklaacookies
80 g voita tai margariinia
Täyte:
2 prk flora kuohua tai vastaavasti 5 dl kermaa
1 prk(250g) mascarponejuustoa
1 prk(200g) maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
vanijasokeria maun mukaan
400 g mansikoita(pakaste)
8 liivatelehteä
0,75 dl mansikoiden mehua
Kiille:
400 g mansikoita(pakaste)
3 liivatelehteä
0,5 dl mansikoiden mehua
sokeria maun mukaan

1.Vuoraa irtopohjavuoan(halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.
2.Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa.
3.Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte:
1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2.Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
3.Lisää vaahtoon mascarpone ja tuorejuusto.
4.Soseuta sulatetut mansikat joista on valutettu mehu pois(edellisenä päivänä voi jättää mansikat jo sulamaan)
5.Lisää soseutetut mansikat vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.
6.Kuumenna mansikkamehu ja sulata liotetut liivatelehdet siihen.
7.Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.
8.Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.Vuoka tulee todella täyteen...jätin jopa pikkasen täytettä pois että sain kiilteen päälle.
9.Laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi.

Valmista kiille:
1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. soseuta sulatetut mansikat ja sekoita siihen sokeria maun mukaan.
3.Kuumenna mansikkamehu ja sulata liotetut liivatelehdet siihen.
4.Kaada liivateseos ohuena nauhana soseutettujen mansikoiden sekaan.Sekoita.
5.Lusikoi kiille hyytyneen täytteen päälle 
ja laita kakku hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.




Ei kommentteja: