6. toukokuuta 2016

ISO KAKKUPOHJA


Tämän ohjeen olen saanut joskus äidiltä ja tällä on aina onnistunut ja tullut hyvä kakkupohja.
Olen käyttänyt isoa 3 l:n kakkuvuokaa tämän tekemiseen.

4 kananmunaa
5 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl haaleaa vettä

1.Voitele ja korppujauhota vuoka.
2.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3.Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
Lisää ne vuorotellen vaahtoon veden kanssa varovasti sekoittaen.
4.Paista pohjaa 175 asteessa 45-50 minuuttia.
5.Kokeile tikulla kypsyyttä.
6.Jos näyttää että kakkupohja tummuu liikaa loppuvaiheessa niin peitä se leivinpaperilla.





Ei kommentteja: