12. toukokuuta 2016

PIZZARULLA


                                                           Pizzaa patongin muodossa.
Täytteitä voi vaihdella maun mukaan,
tähän laitoin kinkkusuikaleita ja ananaskuutioita,
eli aika perustäytteillä menin tällä kertaa.
Maistuu hyvältä myös kylmänä.

Taikina:
3 dl maitoa
0,25 g hiivaa
4 rkl öljyä
1 tl suolaa
8 dl vehnäjauhoja
Täyte:
tomaattipyrettä tai tomaattikastiketta
200 g kinkkusuikaleita
1 tlk ananaskuutioita
2 valkosipulin kynttä
pizzamaustetta
150 g juustoraastetta
Voiteluun:
Kananmunaa

Taikinan valmistus:
1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.Lisää öljy,suola ja jauhot.
2.Alusta taikina kiinteäksi.
3.Kauli se leivinpaperin päällä pellinkokoiseksi levyksi.
4.Kohota levyä n.puoli tuntia liinan alla.

5.Levitä pohjan päälle tomaattipyre tai tomaattikastike.
6.Murskaa valkosipulinkynnet siihen päälle.
7.Levitä päälle kinkkusuikaleet,ananaspalat,pizzamauste ja juustoraaste.
8.Kierrä patonki rullalle kuin kääretorttu.Älä pyöritä rullasta liian tiivistä.
9.Kohota patonki lämpimässä.
10.Voitele kohonnut patonki kananmunalla.
11.Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
12.Anna jäähtyä hetken ennen leikkaamista.




Ei kommentteja: