15. toukokuuta 2016

VADELMASUKLAAKAKKU, Salmiakin makuisella kinuskilla



Omille synttäreille tehty kakku (yksi niistä) jossa on yhdistelmänä osa lempparimakujani eli: Vadelmaa,salmiakkia ja suklaata.
Salmiakkikinuski jämähti pikkasen liikaa mutta oli kyllä hyvän makuista.Värjäsin sitä myös mustemmaksi mustalla pastavärillä jonka lisäsin ihan lopussa.
Pohjan alkuperäinen ohje on Suklaapossu-blogista.Olen jättänyt vain suklaan pois siitä.
 Kakkupohja:
125 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä 
1,5 dl creme fraichea
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

1.Sulata voi.
2.Sekoita joukkoon öljy,vesi,creme fraiche,sokerit sekä munat yksitellen.
3.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.Sekoita tasaiseksi.
4.Kaada taikina voideltuun ( n.22 cm ) irtophjavuokaan.
5.Paista 175 asteessa n.55 min.
Täyte:
1 prk flora kuohua
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g vadelmia
3 liivatelehteä
0,5 dl vadelmamehua

1.Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen.
2.Vatkaa kuohu vaahdoksi.
3.Soseuta vadelmat.
4.Lisää kuohuvaahtoon sokerit ja soseutetut vadelmat.
5.Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja lisää ohuena nauhana sekaan.
6.Sekoita hyvin.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kasaa kerroksittain vuokaa jonka olet vuorannut esim.kelmulla(helpottaa irrottamista seuraavana päivänä).
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Salmiakkikinuski:
2 dl kermaa
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
1 pss turkinpippurirouhetta
(mustaa pastaväriä jos haluaa värjätä)
1.Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kinuski sakenee,siinä voi kestää.
2.Kaada valmista kinuskia kakun päälle,
anna jäähtyä hieman ennen kaatamista.
3.Koristele haluamallasi tavalla.Minä laitoin päälle vadelmia
ja ripottelin turkinpippurirouhetta.






Ei kommentteja: