Tämä on kyllä yksi parhaista suolaisista piirakoista mitä koskaan olen syönyt.
Tässä on pohjana käytetty valion sivuilta löytämääni ohjetta
ja itse käytän tätä pohjan ohjetta aika usein kun teen suolaisia piirakoita ja
täyte on löydetty puolestaan k-ruoka sivustolta.
Tänään taas tein tätä kun ystävä tulossa kahville ja hän on myös "hulluna" tähän piirakkaan.
Pohja:
3 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
3/4 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl maitoa
Täyte:
1 ps (150g) pinaattia (pakaste)
250 g fetajuustoa
1 tl oreganoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
2 dl kuohu-tai vispikermaa
2 kananmunaa
75 g juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
Valmistus:
Tee ensin pohja.
Sekoita sämpyläjauhot,leivinjauhe ja suola.Lisää rasva ja maito.
Sekoita taikina tasaiseksi.Taputtele voidellun piirasvuoan pohjalle ja
reunoille (halkaisija 24 cm).Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
Valmista täyte.
Sulata pinaatti ja hienonna fetajuusto.Sekoita ne keskenään.
Lisää mausteet,kerma,kananmunat ja juustoraaste.
Sekoita ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Puolita kirsikkatomaatit ja painele niitä piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa 35-40 min.
Kypsän piirakan päälle voi laittaa koristeeksi jos haluaa
fetajuustoa,kirsikkatomaatteja ja rucolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti