10. huhtikuuta 2019

FETA-PINAATTIPIIRAKKA


Tämä on kyllä yksi parhaista suolaisista piirakoista mitä koskaan olen syönyt.
Tässä on pohjana käytetty valion sivuilta löytämääni ohjetta 
ja itse käytän tätä pohjan ohjetta aika usein kun teen suolaisia piirakoita ja 
täyte on löydetty puolestaan k-ruoka sivustolta.
Tänään taas tein tätä kun ystävä tulossa kahville ja hän on myös "hulluna" tähän piirakkaan.

Pohja:
3 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
3/4 dl juoksevaa margariinia
3/4 dl maitoa

Täyte:
1 ps (150g) pinaattia (pakaste)
250 g fetajuustoa
1 tl oreganoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
2 dl kuohu-tai vispikermaa
2 kananmunaa
75 g juustoraastetta
kirsikkatomaatteja

Valmistus:
Tee ensin pohja.
Sekoita sämpyläjauhot,leivinjauhe ja suola.Lisää rasva ja maito.
Sekoita taikina tasaiseksi.Taputtele voidellun piirasvuoan pohjalle ja 
reunoille (halkaisija 24 cm).Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
Valmista täyte.
Sulata pinaatti ja hienonna fetajuusto.Sekoita ne keskenään.
Lisää mausteet,kerma,kananmunat ja juustoraaste.
Sekoita ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Puolita kirsikkatomaatit ja painele niitä piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa 35-40 min.
Kypsän piirakan päälle voi laittaa koristeeksi jos haluaa 
fetajuustoa,kirsikkatomaatteja ja rucolaa.




Ei kommentteja: