14. syyskuuta 2016

TIIKERIKAKKU



Perinteinen kuivakakku joka saa uutta vivahdetta appelsiinista.
Tämän ohjeen alkuperäinen resepti on Me Naiset-lehdestä joskus otettu talteen.
Alkuperäiseen ohjeeseen tuli vielä suklaataikinan sekaan 50g tummaa suklaata rouhittuna mutta minulla ei kotona sitä ollut niin se jäi pois...hyvää oli ilman suklaatakin.

Taikina:
250 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl kermaa
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1 rkl appelsiinimehua

1.Voitele ja jauhota n.1,5 l kakkuvuoka
2.Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
3.Yhdistä vehnäjauhot,leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
4.Sekoita kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
5.Erota taikinasta kolmasosa johon sekoitat kaakaojauheen.
Sekoita loppuun taikinaan appelsiininkuori ja mehu.
6.Lusikoi kakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta.
Levitä sen päälle suklaataikina.
7.Lusikoi pinnalle loput vaaleasta taikinasta.
Nostele taikinaa vaikka haarukalla pohjasta pinnalle päin niin saat kuvioita taikinaan.
Tasoita pinta.
8.Paista 175 asteessa n.50 min. Kokeile kypsyyttä välillä.





Ei kommentteja: