11. huhtikuuta 2016

KREIKKALAINEN LEIPÄ



Tämä leipä valmistetaan kuin kääretorttu.
Tarjoa vaikkapa kreikkalaisen salaatin kanssa mutta
leipä on mehevää myös sellaisenaan paloiksi lohkottuna.

Taikina:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pss kuivahiivaa tai 25g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
25 g voita
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl mustia oliiveja viipaleena
2 tl oreganoa 
0,5 tl suolaa

1.Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.
2.Lisää siihen hiiva(kuivahiiva tai tuore) ,suola ja pehmeä voi.Sekoita.
3.Lisää jauhot ja alusta taikina hyvin.
4.Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
5.Kaaviloi kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
6.Levitä levylle kerroksittain munaviipaleet,sipulisilppu,oliiviviipaleet.
7.Ripottele pinnalle oregano ja suola.
8.Rullaa taikina kuin kääretorttu rullalle.
9.Käännä rulla pyöreäksi renkaaksi ja purista päät yhteen.
10.Leikkaa saksilla muutama viilto ulkoreunaan.
11.Anna kohota.
12.Paista 200 asteessa noin 30 min.
13.Voitele paistamisen loppupuolella kylmällä vedellä, jotta pinnasta tulee rapea.



Ei kommentteja: