Viskinä käytin Johnnie Walkerin Red Labelia mutta toki muutkin
viskit käy.
Pohja:
viskit käy.
Pohja:
150 g keksejä,suklaacoocies
50 g sulaa voita tai margariinia
1/2 dl kahvia
Täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
3/4 dl viskiä
5 liivatelehteä
1 dl vahvaa kahvia
1 prk flora kuohua
2 valkuaista
Valmista pohja:
1.Murskaa keksit ja sekoita keksimurskaan voisula ja kahvi.
2.Painele seos leivinpaprulla vuorattuun irtopohjavuokaan.(halkaisija n.23cm)
3.Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Valmista täyte:
1.Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
1.Sekoita tuorejuusto,sokeri,vaniljasokeri,keltuaiset ja viski hyvin.
2.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3.Vatkaa floora kuohu vaahdoksi yhdessä kulhossa ja toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.
4.Yhdistä vaahdot tuorejuustoseokseen, ensin kuohuvaahto ja sitten valkuaisvaahto.
5.Sekoita varovasti.
6..Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kahviin.
7.Kaada ohuena nauhana juustoseokseen.
8.Sekoita ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti