4. joulukuuta 2015

PARAS PIZZAPOHJA

Tästä ohjeesta tulee yksi pellillinen pizzaa.

Taikina:
2 dl kädenlämpöistä vettä
10g tuore hiivaa
0,5 tl suolaa
4-5 dl durum-vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.
Vaivaa vehnäjauhot sekaan.
Alusta taikinaa käsin ainakin 5 minuuttia.
Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3 minuuttia.
Voit käyttää taikinan heti,mutta anna taikinan kohota mielellään jääkaapissa seuraavaan päivään.
Taikina on aika löysää että käytä paljon jauhoja apuna kun levität taikinaa pellille.
Kun olet levittänyt/kaulinut taikinan pellille niin anna kohota vielä liinan alla
jonkin aikaa ennen täytteiden levittämistä.
Paista pizzaa 225 asteessa n.15 min.
Täytteitä oman maun mukaan.





Ei kommentteja: