28. joulukuuta 2015

TEXMEX-KAKKU


Ihanaa ruokaisaa texmex-kakkua illanistujaisiin vaikkapa.
Kakun vahvuutta voi "säädellä" salsakastikkeiden
vahvuuden mukaan.
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Valmistus:
n.18 viipaletta paahtoleipää(käytin tässä Vaasan isopaahto-viipaleita)

Jauhelihakastike:
600 g jauhelihaa
1 sipuli
1 pss tacomaustetta
1 prk tacokastiketta(vahvuus oman maun mukaan)

Täyte 1:
200 g tuorejuustoa(maustamaton)
3/4 jauhelihakastikkeesta
1 paprika kuutioina

Täyte 2:
200 g creme fraichea
2 dl juustoraastetta
chilikastiketta tai tacokastiketta maun mukaan

Kuorrutus:
Tuorejuustoa
loput jauhelihakastikkeesta
paprikaa kuutioina
juustoraastetta
nacho-chipsejä

Valmista ensin jauhelihakastike:
1.Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli.
2.Mausta se tacomausteella ja kastikkeella.
Valmista täyte nro1:
Sekoita tuorejuuston sekaan n.3/4 jauhelihakastikkeesta ja kuutioitu paprika.
Valmista täyte 2:
Sekoita creme fraiche,juustoraaste ja chili-tai tacokastike keskenään.

Kakun kokoominen:
1.Voitele leivät molemmin puolin tuorejuustolla tai rasvalla.
2.Laita kuusi leipäviipaletta ensin uunin kestävälle vadille ja levitä täyte yksi sen päälle.
3.Laita seuraava kerros leipiä ja sitten täyte kaksi niiden päälle.
4.Loput leipäviipaleet päällimmäiseksi kerrokseksi.
5.Voitele tuorejuustolla reunat ja laita loput jauhelihakastikkeesta päälle.
6.Painele nachokset reunoille.
7.Ripottele päälle juustoraastetta ja paprikakuutioita.
8.Paista uunissa 200 c 15 min.





Ei kommentteja: