10. joulukuuta 2015

SAHRAMIPULLAT eli LUSSEBULLE


Taikina:
50 g tuore hiivaa
5 dl maitoa
175 g voita
2 dl sokeria
(1,5 tl vaniljasokeria)
0,5 tl suolaa
2 pss sahramia (1pss=0,5g)
1,5 l vehnäjauhoja

Voiteluun:
Kananmunaa ja koristeeksi rusinoita

Sulata voi.
Hienonna sahramia pienessä määrässä sokeria esim.morttelissa.
Lisää sahrami sulatetun voin sekaan.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.
Lisää suola,sokerit ja rasvaseos.
Vaivaa jauhot taikinaan.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo pulliksi ja anna kohota vielä liinan alla n.30min.
Voitele munalla ja koristele rusinoilla.
Paista 200 c 10-12 min.
Maistuu hyviltä esim.kardemummalla maustetun kahvin kanssa.




Ei kommentteja: