Pohja:
125 g voita
1 dl öljyä(rypsi)
2 dl vettä
1,5 dl creme fraichea
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Sulata voi.Sekoita joukkoon öljy,vesi,creme fraiche,sokerit sekä munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.Sekoita tasaiseksi,älä vatkaa.
Kaada taikina voideltuun n.20-22 cm. irtopohjavuokaan.
paista 175c n.55 min.
Pohja on lainattu Suklaapossu-blogista,olen vain jättänyt suklaan pois alkuperäisestä reseptistä.
Pohja on lainattu Suklaapossu-blogista,olen vain jättänyt suklaan pois alkuperäisestä reseptistä.
Täyte:
300 g vadelmia
1 prk floora kuohua
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk vaniljarahkaa
0,5 dl vadelmamehua
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen.
Soseuta vadelmat.
Vatkaa kuohu vaahdoksi ja lisää siihen vadelmasose,sokerit ja rahka.
Liuota liivatelehdet kuumaan vadelmamehuun.
Lisää liivateseos vadelmavaahdon sekaan.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaa.
Kasaa kakku irtopohjavuokaan kerroksittain.
Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1,5 dl kuohukermaa
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi.
Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle.
Anna kerman olla suklaan päällä hetken ennenkuin sekoitat seosta.
Jäähdytä seos ja kaada kakun päälle.
Koristeluun:
Tuoreita vadelmia,macaronseja,suklaata.....maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti