2. lokakuuta 2016

KURPITSAJUUSTOKAKKU


 Kurpitsa on sellainen raaka-aine mitä harvemmin tulee käytettyä,ainakin minun.
Tämän reseptin löysin Yhteishyvä-lehdestä ja ajattelin kokeilla.
Tässä pehmeän makuisessa kakussa
maistuu ihanasti kaneli,inkivääri ja kardemumma.

100 g digestivekeksejä
50 g voita sulatettuna
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl myskikurpitsasosetta (n. puolikas myskikurpitsa)
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa

Valmistus:
1.Kuori ja paloittele kurpitsa.
Keitä palat pehmeiksi vedessä,kaada vesi pois ja soseuta.
2.Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa.
3.Peitä irtopohjavuoan (20-22cm) pohja leivinpaperilla.
Painele muruseos vuoan pohjalle ja pikkasen reunoille.
4.Vatkaa juusto sähkövatkaimella,lisää siihen muut aineet.
Sekoita hyvin.
5.Kaada seos pohjan päälle.Kypsennä 175 asteessa noin 50 min.
6.Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.



Ei kommentteja: