25. tammikuuta 2018

RUNEBERGIN KÄÄRETORTTU


Runebergin torttuja olen tehnyt parissa eri muodossa aikaisemmin,ainakin muffinseina ja kakkuna.Tänä vuonna halusin kokeilla taas jotain uutta versiota
ja löysin tämän kääretorttuohjeen k-ruoka sivuilta ja ajattelin kokeilla tätä.
Ihanan mehevää olikin,siitä kertoo varmaan se että torttu hävisi nopsaan parempiin suihin tarjoiluvadilta.
Pikkasen tein muutoksia alkuperäiseen reseptiin.Alkuperäisessä ohjeessa
oli 1 dl mantelirouhetta ja 1 dl mantelijauhetta mutta laitoin 2 dl mantelijauhetta.Jätin
myös karvasmanteliöljyn pois ihan siitä syystä ettei kotona sitä ollut.

Taikina:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:
2 dl vadelmamarmeladia
1 pkt(200g) vaniljatuorejuustoa,valio
n. 1 rkl maitoa

Päälle:
Vispikermaa ja vadelmia

Valmistus:
1.Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2.Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
3.Paista pohjaa n. 6 min.Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille.
Irrota paistopaperi varovasti ja anna levyn jäähtyä.
4.Notkista tuorejuusto maidon kanssa.Levitä seos tasaisesti kääretorttupohjalle.
Levitä tuorejuustokerroksen pinnalle vadelmamarmeladi ja kääri torttu rullalle.
Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia että maut tasaantuvat.
5.Koristele vaahdoksi vatkatulla vispikermalla ja tuoreilla vadelmilla.


Koristelussa voi käyttää myös sulatettua valkosuklaata...

Ei kommentteja: