19. joulukuuta 2017

GLÖGIJUUSTOKAKKU


Ei joulua ilman glögijuustokakkua....

Pohja:
150 g piparkakkuja
80 g voita tai margariinia sulatetttuna

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 prk piparkakkurahkaa (arla ingman)
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 rkl glögiä
5 liivatelehteä

Kiille:
3 dl glögiä
3 liivatelehteä

Valmistus:
1.Murskaa piparkakut ja se sekoita ne sulatetun rasvan kanssa.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle(halkaisija 20-22 cm).
Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2.Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3.Vatkaa kerma vaahdoksi.Lisää vaahtoon tomusokeri,piparkakkumauste,rahka ja tuorejuusto.
Sekoita hyvin.
4.Kuumenna glögi kiehuvaksi ja ota liivatteet
kylmästä vedestä ja puserra ylimääräinen vesi niistä pois.Liuota ne kuumaan glögiin.
Kaada seos ohuena nauhana kermarahkaseoksen joukkoon samalla sekoittaen.
5.Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi.
Valmista kiille:
6.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna 1dl glögiä ja liuota siihen pehmenneet liivatteet.
Lisää joukkoon loppu glögi ja kaada varovasti täytteen päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja: