28. marraskuuta 2017

JOULUKAKKU


Sain Confetista testattavaksi ihania piparkakkumuotteja ja testattavaksi tuli myös marenkijauhetta josta voi valmistaa piparkakun päälle tehtävää kuorrutetta sekoittamalla marenkijauhetta,tomusokeria ja vettä.Kuorrutteen nimi on royal icing.
Itse tykkäsin kovasti marenkijauheen käytöstä, enkä koskaan en ole saanut kuorrutetta näin hyväksi kuin nyt.Valmistin näiden muottien innoittamana jouluisen täytekakun jossa käytin koristeena piparkakkuporoja. Kakun pohjaksi valmistin jouluisen kakkupohjan jonka ohjeen olen aikaisemmin julkaissut mutta kirjoitan sen vielä tähän,kuorrutukseen käytin pelkkää kermaa.Maistuvaa joulun odotusta.

Kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl piparkakkumaustetta

Valmistus:
Voitele ja korppujauhota vuoka(halkaisija 22-24 cm)
Vaahdota sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Paista 180 asteessa n.35-40 min.Kokeile tikulla kypsyyttä välillä.

Täyte:
1 prk flora vispiä
2 prk piparkakkurahkaa
0,75-1 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
4 liivatelehteä
0,25 dl vettä

Valmistus:
Vaahdota flora vispi.Lisää siihen rahkat,sokerit ja piparkakkumauste.Sekoita hyvin.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Liuota pehmenneet liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana vispiseokseen.Sekoita hyvin.

Kakun valmistus:
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.Vuoraa kakkuvuoka kelmulla johon kasaat kakun kerroksittain.
Kostutin kakkua hieman maidolla johon olin sekoittanut vaniljasokeria.
Täytteestä riittää kahteen väliin.
Laita kakku jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele kermavaahdolla,piparkakuilla,puolukoilla ja rosmariinin oksilla.



 


Ei kommentteja: