11. marraskuuta 2017

PÄHKINÄ-KINUSKI-SUKLAAKAKKU



Isänpäiväksi makean ja suolaisen makuja.Reseptin bongasin jo viime vuonna Glorian ruoka ja viini-lehdestä ja nyt oli aika testata vihdoin tätä.
Pikkasen olen muokannut alkuperäistä reseptiä omaan makuun sopivaksi.
Kinuskin valmistan seuraavalla kerralla itse mutta
nyt oikaisin vähän ja ostin valmista. 
Kakku kannattaa tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä että 
maut ehtivät tasaantua hyvin.

Suklaakakku:
3 dl vettä
3 dl muscovadosokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
6 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
175 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa

Suklaamousse:
2 prk flora vispiä
300 g tummaa suklaata
2 tl vaniljasokeria

Väliin:
1 prk( 400g) karamellisoitua kondensoitua maitoa,
se ruskea purkki.
250 g suolapähkinöitä

Valmistus:
1.Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka(halkaisija 24 cm).
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2.Valmista kakkutaikina:
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita sen joukkoon muscovadosokeri ja kaakaojauhe.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää munat samalla vatkaten.
Lisää jauhoseosta ja lämmintä kaakaolientä vuorotellen taikinaan koko ajan sekoittaen.

3.Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.Paista kakkua uunin alatasossa n.55 min.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla,kun tikkuun ei tartu taikinaa niin kakku on kypsä.
Itse jouduin paistamaan pohjaa pikkasen yli tunnin.

4.Anna kakun jäähtyä vuoassa jonkin aikaa ja kumoa se sitten.
Anna jäähtyä.

5.Valmista suklaamousse:
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.Jätä jäähtymään.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi.Mausta vaniljasokerilla.
Lisää jäähtynyt suklaa ohuena nauhana vaahdon sekaan ja vatkaa se hyvin joukkoon.

6.Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Jos paistopinta on kupera,suorista pinta leikkaamalla pala pois.

7.Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille.
Levitä pinnalle puolet kondensoidusta maidosta.
Ripottele pinnalle reilusti suolapähkinöitä.
Lusikoi vielä päälle noin 1 cm:n kerros suklaamoussea.
Nosta seuraava kakkulevy päälle ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen väli.
Jätä kondensoitua maitoa vähän koristelua varten jos haluat.
Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen.

8.Levitä loppu suklaamousse kakun kuorrutteeksi.

9.Koristele kakku esim. suolapähkinöillä , vohvelipaloilla , suklaalla ,rosmariinilla....





Ei kommentteja: