2. helmikuuta 2016

LASKIAISPULLAT


Laskiaiseen kuuluu ehdottomasti laskiaispullat.
Joko hillolla tai mantelimassalla, itse peukutan
mantelimassan puolesta.Tässä taikinassa ei käytetä kananmunaa ja
sopiikin hyvin muna-allergikolle.Voiteluun voi käyttää
myös pelkkää maitoa.
Taikina:
0,5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
1,5 l vehnäjauhoja
150 g margariinia

1.Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
2.Lisää suola,kardemumma ja sokeri. Sekoita.
3.Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä rasva.
Vaivaa kunnolla,lisää jauhoja jos haluat mutta mitä löysempi taikina niin
sitä kuohkeammat pullat.
4.Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
5.Pyörittele taikinasta pyöreitä pullia,käytä jauhoja apuna.
Taikinasta tulee 12-15 kappaletta.
6.Anna pullien kohota pellillä vielä ennen uuniin laittoa.
7.Voitele pullat kananmunalla tai maidolla
ja koristele raesokerilla tai mantelirouheella.
8.Paista 225 asteessa 10-15 min.
Jäähdytä pullat ennen täyttämistä.

Täyte:
Kermavaahtoa
Mantelimassaa
Hilloa






Ei kommentteja: