7. kesäkuuta 2017

MUSTIKKA-MANGOKAKKU



Jos olet raikkaiden makujen ystävä niin leivo tämä kakku.
Itse leivoin tämän kakun viime viikonloppuna koulujen päättäjäisjuhliin.
Resepti ei ole oma vaan löydetty Glorian ruoka ja viini-lehdestä.

Pohja:
3 dl sokeria
3 dl kananmunia (5-6 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
Valmistus:
1.Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka(halkaisija 24 cm).
2.Mittaa sokeri ja kananmunat kulhoon.
Vatkaa niitä sähkövatkaimella ainakin 10 minuuttia(ellei kauemminkin) 
että vaahto on ilmavaa ja vaaleaa.
3.Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja kääntele taikina nuolijalla tai lusikalla varovasti tasaiseksi.
Kaada seos kakkuvuokaan.Siirrä kakku varovasti 200-asteiseen uuniin.
Paista 1 minuutti ja laske sitten uunin lämpötila 185 asteeseen ja paista noin 25 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla,kun tikkuun ei tartu taikinaa niin kakku on kypsä.
Täytä jäähtynyt kakkupohja mangoraasteella ja rahka-kermavaahdolla.

Marinoitu mangoraaste:
2 kypsää mangoa(600g)
1/2 dl limetin mehua
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 tl hienonnettua kardemummaa

Rahka-kermavaahto:
2 prk flora vispiä
250 g maitorahkaa
1 dl tomusokeria

Väliin ja koristeeksi:
Pensasmustikoita

1.Valmista marinoitu mangoraaste.
Kuori mangot ja raasta ne raastimen karkealla terällä kulhoon.
Purista raasteen joukkoon limetin mehu.
Sekoita raasteeseen myös vesi,sokeri ja kardemumma.
Jätä raaste maustumaan muutamaksi tunniksi.
2.Valmista rahka-kermavaahto.Vatkaa flora vispi paksuksi vaahdoksi.
Vatkaa vaahdon joukkoon rahka ja tomusokeri.
3.Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
4.Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille.Nostele kakkulevylle puolet mangoraasteesta.
Jaa raaste kakun väliin siten ,että siitä jää lientä päällimmäisen kakkulevyn kostutukseen.
Levitä raasteen päälle reilu sentin kerros rahkakermavaahtoa 
ja ripottele sen päälle pensasmustikoita.
5.Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen ja lusikoi päälle loput mangoraasteesta.
Levitä taas kerros rahkakermavaahtoa mutta muista jättää vaahtoa myös kuorrutusta varten.
Ripottele päälle pensasmustikoita.Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen 
ja kostuta se raasteesta jääneellä liemellä.
6.Nosta kakku peitettynä jääkaappiin maustumaan,mielellään seuraavaan päivään.
Laita rahkakermavaahto myös jääkaappiin peitettynä odottamaan kuorrutusta.
7.Sekoita rahkakermavaahto sileäksi ja sivele se kakun pinnalle.
Koristele kakku pensasmustikoilla.



2 kommenttia:

Petra Janica kirjoitti...

uu, kuulostaa ja näyttää super hyvältä! :)

http://palakakkuakiitos.blogspot.fi/
http://petrajanica.blogspot.fi/

maarit hotanen kirjoitti...

Kiito!Oli oikein raikkaan makuista tämä kakku :)