25. syyskuuta 2015

PUOLUKKAKINUSKI-KUPPIKAKUT

            
              

           Puolukat ja kinuski on ihana makupari.
          Taikina:     
          50 g voita tai margariinia
           2 dl valmista kinuskikastiketta
           2 munaa
           1,5 dl fariinisokeria
           3,5 dl vehnäjauhoja
           1,5 tl leivinjauhetta
           2 tl kanelia
           0,5 tl jauhettua inkivääriä
           0,5 tl jauhettua neilikkaa
           150 g puolukoita
  
           1.Sulata voi ja lisää siihen kinuskikastike.Jätä jäähtymään.
           2.Yhdistä kuivat aineet.
          3. Vaahdota munat ja fariinisokeri.
           4.Lisää vaahtoon voi/kinuskiseos.
          5. Lisää kuivat aineet ja puolukat.
           6.Jaa taikina isoihin muffinsivuokiin jotka olet laittanut
           muffinsipellin koloihin.(Pysyy paremmin kasassa)
           Ohjeesta tulee 9-12 kpl:tta
           7.Paista 200 c 15-20 minuuttia.

           Kuorrutus:
           50 g voita
           7 dl tomusokeria
           125 g maustamatonta tuorejuustoa
           1,5 tl vaniljasokeria
           1.Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri sähkövatkaimella.
           2.Lisää tuorejuusto ja vatkaa hetken mutta älä liian kauan 
           ettei seos löysty.
      
          Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen päälle 
          haluamallasi tavalla.
          Koristele puolukoilla ja kinuskikastikkeella.




                  

Ei kommentteja: