19. maaliskuuta 2018

SYDÄNSURUJEN KAKKU


Tämän ohjeen löysin Suklaapossu-blogista ja kiinnitin tietysti huomioita siihen kuinka helppo tämä on tehdä,siksipä päätin testata ohjetta viime lauantaina kun järjestin Partylite-kutsuja ja hyvää oli.Teen varmasti vielä joskus uudestaankin.
Kuorrutin kakun vielä suklaaganacella ja rouhisin taikinan sekaan suklaata.

Ohje:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta(tummaa)
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
100 g suklaata rouhittuna
1 prk maitorahkaa
0,5 dl maitoa
150 g margariinia sulatettuna
2 kananmunaa

Valmistus:
1.Voitele ja korppujauhota iso n.2 litran kahvikakkuvuoka.
2.Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
3.Lisää joukkoon rouhittu suklaa,kananmunat,maito,sula rasva ja rahka.
4.Sekoita hyvin puulastalla tai sähkövatkaimella käyttäen taikinakoukkuja(itse käytin tätä vaihtoehtoa).Taikina on todella paksua.
5.Paista 175 asteessa n.45-60 min.Koita kakun kypsyyttä tikulla.
Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa,on kakku kypsä.Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Jos haluat voit kuorruttaa kakun suklaaganacella

Suklaaganace:
200 g tummaa-tai maitosuklaata
2 dl kuohukermaa
valmistus:
1.Paloittele suklaa kulhoon ja kuumenna kerma kiehuvaksi mutta älä keitä.
2.Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja anna seoksen olla hetken aikaa niin että suklaa sulaa.
3.Sekoita ganache lusikalla tasaiseksi ja anna jäähtyä ennenkuin valuttelet kakun päälle.


Ei kommentteja: