14. huhtikuuta 2018

PORKKANAKUPPIKAKUT


Minulla on aina joskus tapana kysellä perheeltä toivomuksia että mitäköhän leipoisin ja tällä kertaa esiin nousi porkkanakuppikakut.Eli ei muuta kun reseptiä etsimään näihin ihanuuksiin.Tämän reseptin löysin Wicked Sweet Kitchen-blogista.
Siitä onkin aikaa kun kuppikakkuja olen leiponut niin oli oikein mukavaa valmistaa näitä. 
Porkkanakuppikakut on ihanan meheviä ja ne voi valmistaa jopa pari päivää ennen tarjoilua koska maku vain paranee vanhetessaan.Tästä ohjeesta tein12 kpl:tta.

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5-1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta (hienoksi raastettua)
1 3/4 dl sokeria
0,75 dl muscovadosokeria,tummaa
2 kananmunaa
1 3/4 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:
200g tuorejuustoa,huoneenlämpöistä
100g voita,huoneenlämpöistä
5-7 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Valmistus:
1.Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja laita muffinsipellin koloihin muffinsivuoat.
Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3.Vatkaa sähkövatkaimella sokeria,muscovadosokeria ja kananmunia hetken että ne sekoittuvat hyvin.Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan,
vatkaa koko ajan kunnes taikina on tasaista n.1 min.
4.Lisää hieno porkkanaraaste ja siivilöi kuivat aineet sekaan.Sekoita tasaiseksi taikinaksi lastalla.
Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskiosassa 18-20 min.Kokeile kypsyyttä tikulla eli kun tikkuun ei tartu taikinaa niin kypsiä ovat.
Irrota muffinsivuoat muffinsipelliltä ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Valmista kuorrutus:
1.Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi kunnes ne on täysin sekoittuneet,n. 2 min.Siivilöi tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan,vatkaa koko ajan.
Mausta kuorrutus.
Pursota kuorrutus cupcakesien päälle ja laita viileään tarjoiluun asti.
Näissä kuvissa olevissa vuoissa en paistanut kuppikakkuja vaan tavallisissa muffinsivuoissa joista sitten irroitin ne ja siirsin tarjoilua varten näihin kuvissa oleviin.




Ei kommentteja: