11. lokakuuta 2016

LAKRITSISALMIAKKI-JUUSTOKAKKU SALMIAKKIKIILTEELLÄ


Jos tykkäät lakusta niin tämä kakku on varmasti makuusi.
Valmistin tähän kiilteen salmiakista mutta sen voi jättää pois jos ei siitä tykkää.
Haamut valmistin sokerimassasta koristeeksi Halloweenia varten.
Juustokakkumassaa värjäsin mustalla pastavärillä tummemmaksi.

Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna

Täyte:
400g lakritsituorejuustoa, creme bonjour
4 dl kuohukermaa tai flora kuohua
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5 dl apteekin salmiakki mikseriä
(mustaa pastaväriä)

Kiille:
1,5 dl apteekin salmiakki mikseriä
3 liivatelehteä

Pohjan valmistus: 
1.Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa.
2.Vuoraa irtopohjavuoan(halkaisija 21-22 cm) pohja leivinpaperilla
ja painele keksiseos siihen.

Valmista täyte:
1.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2.Vatkaa kerma vaahdoksi
3.Lisää kermavaahtoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita hyvin.
4.Kuumenna salmiakkimikseri ja liuota siihen liotetut liivatelehdet
(purista niistä ylimääräinen vesi pois)
5.Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen.
6.Jos haluat massasta mustempaa niin lisää mustaa pastaväriä.
7.Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle.
8.Laita jääkaappiin hyytymään n.2-3 tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.

Valmista kiille:
1,5 dl salmiakki mikseriä
3 liivatelehteä
1.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2.Kuumenna salmiakki mikseri ja liuota siihen liivatelehdet.
3.Anna jäähtyä hieman ja kaada sitten varovasti kakun päälle.
4.Laita hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
5-Koristele haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Nam, herkullista! Minäkin kokeilin tämän tyyppistä kakkua, ja tuli hyvää. Niin kiva uutuus tuo lakutuorejuusto. Nyt on kauppoihin tullut lakujugurttiakin, siitäkin voisi koittaa tehä kakkua.

maarit hotanen kirjoitti...

Kiitos :)
On kyllä kivan makuinen tämä lakritsituorejuusto.
Pitää tosiaan testata joskus tätä lakujugurttiakin :)