9. helmikuuta 2016

VADELMAJUUSTOKAKKU (ilman liivatetta)


Juustokakku ilman liivatetta,
Valmistetaan uunissa.

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä

Täyte:
3 dl pakastevadelmia
400 g maustamatonta tuorejuustoa 
500 g maitorahkaa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl maizenaa tai perunajauhoja

Pohjan valmistus:
1.Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Vatkaa joukkoon muna.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään.Lisää jauhoseos taikinaan.
Sekoita tasaiseksi.
3.Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.(Halkaisija n.23 cm)
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Taikina jää hieman löysäksi,käytä jauhoja apuna kun painelet taikinaa vuokaan.
Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte:
1.Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa
ja vatkaa sähkövatkaimella parin minuutin ajan.
2.Lisää lopuksi jäiset vadelmat.
3.Kaada täyte vuokaan ja paista 175 c noin tunti.
Sammuta uuni ja anna kakun vetäytyä siellä vielä n.30 min.
Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
Koristele halutessasi vadelmilla.




2 kommenttia:

Celebration Treats 4U kirjoitti...

Oi nam :) Juustokakut on vaan aina niin ihania. Ja nuo vadelmat tuossa päällä kruunaavat sekä ulkonäön että maun.

maarit hotanen kirjoitti...

Kiitos :) Itsekkin tykkään kovasti juustokakuista.