17. tammikuuta 2016

SUKLAALAKRITSI- KUPPIKAKUT



Taikina:
1,5 dl kaakaojauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl lakritsijauhetta
2 kananmunaa
1,5 dl kahvia
1,5 dl piimää
3 tl öljyä
Kuorrutus:
1 prk flora kuohua
1 prk(200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2,5 tl lakritsijauhetta
1 tl vaniljasokeria

Taikinan valmistus:
Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet eli kaakaojauhe,vehnäjauho,sokerit,sooda,leivinjauhe,suola ja lakritsijauhe.Sekoita ne hyvin.
Lisää joukkoon kananmunat,kahvi,piimä ja öljy,
Sekoita hyvin kunnes seos on sileää.
Taikina jää aika löysäksi.
Kaada taikinaa vuokiin.
Tulee noin 15 kappaletta.
Paista 175 asteessa noin 20-25 min.
Jäähdytä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä.

Valmista kuorrutus:
Vatkaa flora kuohu vaahdoksi.
Lisää siihen kuorrutuksen muut aineet ja vatkaa seos sileäksi.
Pursota kuppikakkujen päälle.





Ei kommentteja: