14. lokakuuta 2015

SAVUKALATOMAATTI-PIIRAKKA



Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,75 tl suolaa
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 dl öljyä
1,5 dl vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja taputtele piirakkavuokaan n.26 cm halkaisija.
Taikina on löysää joten käytä jauhoja kun taputtelet sitä.
Esipaista pohjaa 200 c 8-10 min.

Täyte:
300 g savukalaa (lohta,kuhaa,ahventa,kampelaa....)
1 iso tomaatti
1 prk(200 g) creme fraichea 
2 munaa
2 dl juustoraastetta
1 dl tuoretta tilliä tai 2 tl kuivattua tilliä
1 tl timjamia
2 tl sitruunapippuria

Levitä pohjan päälle savukala ja tomaattiviipaleet.
Sekoita kaikki muut täytteen aineet kulhossa ja kaada päälle.
Paista vielä 200 c 25-30 min.




Ei kommentteja: