16. lokakuuta 2015

MOKKA-SUKLAAKUPPIKAKUT





Taikina:
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää kahvia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen kylmän kahvin kanssa.
Jaa taikina muffinsivuokiin.
Tulee yhdeksän isoa tai 12 pientä kuppikakkua.
Paista 200 c 15-20 min.

Kuorrutus:
75 g voita
6 dl tomusokeria
4-5 rkl kylmää kahvia

Vaahdota voi ja lisää siihen tomusokeri.
Lisää kahvi sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Jos pursottaa kuorrutuksen niin täytyy tehdä ohje kaksinkertaisena.
Jos vain sivelet kuorrutuksen päälle niin riittää yksinkertainen annos.
Koristele haluamallasi tavalla.





Ei kommentteja: