26. syyskuuta 2015

JUUSTOPIIRAKKA


    

Piirakka juustofanille eli ainakin minulle.
Juusto kaikissa muodoissa
on vaan niin hyvää. 
Reseptistä voi jättää tillin pois,
itse ajattelin että se toisi väriä pikkasen tähän piirakkaan.
Pohja:
140 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
4 kananmunaa
4 dl juustoa raasteena
2 dl kermaa
suolaa
mustapippurirouhetta
(2 rkl kuivattua tilliä)

Valmista pohja:
1.Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
2.Lisää suola ja vesi. Sekoita tasaiseksi.
3.Laita taikina kylmään puoleksi tunniksi.
4.Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan(halkaisija 24 cm)
3.Pistele pohjaa haarukalla.
4..Esipaista pohjaa 175 asteessa 15-20 min.
Valmista täyte:
1.Sekoita munat ja kerma.
2.Lisää juustoraaste ja mausta.
3.Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle.
4.Paista vielä 175 asteessa 25-30 min.






Ei kommentteja: